062 208 9393

Over ons

Marstrand Rondvaarten

In 2000 kwam de kans om 'het roer om te gooien' na een periode van 17 jaar in de kokkelvisserij gewerkt te hebben. In 'ons' dorp Yerseke was geen rondvaartbedrijf die de vele visserij op verschillende schelpdieren aan de toen nog minimale toeristen kon laten zien.
"Een prachtige kans om dit te gaan doen na de sanering van de mechanische kokkelvisserij"
Aldus, schipper en eigenaar Arjan Huissen!
In 2000 zijn we begonnen met m.p.s. ADRIANA. Daarmee hebben we het bedrijf opgebouwd tot een enthousiast rondvaartbedrijf waar zowel educatieve tochten als feesten met een verscheidenheid aan culinaire hoogstandjes een begrip werd.
"Als 'Gastheer' van het Nationaal Park de Oosterschelde wilde we meer dan uitleg geven.. we laten zien, voelen en proeven, dus actief beleven" 
Aldus, gastvrouw Mia Huissen!
In 2015 namen we de nieuwe kans aan om dit verder uit te breiden naar echte educatieve belevingen door het voormalig kokkelschip de YE100 (ex. BZ 5) aan te kopen en deze geschikt te maken voor passagiers. We hebben het schip zo authentiek mogelijk gelaten, de reacties van onze gasten is hierdoor geweldig! Er is een 'binnen' ruimte die tevens geheel open kan of bij koud weer kunnen we deze ruimte geheel verwarmen, door het nieuwste stralingswarmte systeem. 
Vandaag de dag (21 jaar later) is ons bedrijf een begrip geworden. Ontdek het zelf en vaar mee! 

Een paar  goede redenen 


* Altijd enthousiaste bemanning waarbij u zich welkom voelt! 

* Bij het passende getijden gaan we over het mossel verwatergebied waardoor u de mosselen op de bodem ziet liggen!

* Met een speciaal ontwikkelde loopbrug zetten wij u o.l.v. gastheer NPO (of gids) veilig op een schelpenbank nabij Yerseke, waar we een wandeling maken op ‘de bodem’ van de Oosterschelde en op zoek gaan naar, schelpen, wieren en krabben enz..

* YE 100 is voorzien van een ruime, met het nieuwste systeem, verwarmde accommodatie met gezellige bar.

* Alles is ‘gelijkvloers’ dus ook “Géén trap naar de tap”!

* Een mosselmaaltijd is geen probleem … vers uit het water zo op uw bord!

* Voor groepen zijn wij het gehele jaar beschikbaar, U kunt ons geheel voor uw groep huren/reserveren op een door u gewenste dag en tijd. 

* Normaal starten we het 'toeristische' rondvaarten seizoen vanaf het Paas weekend. Dit is een rondvaart schema waar u alléén, met uw partner, gezin of familie of groep op in kan schrijven! Door de maatregelen starten we ook dit jaar later...

Zie in het menu: 'Schema én Reserveer' de data van 2021.

+12 fantastische rondvaarten

Onze bemanning maakt alle rondvaarten een beleving-tocht! We geven u bij elke rondvaart live uitleg en laten u de Oosterschelde zelfs proeven! Wij adviseren u graag met een passende invulling om de rondvaart compleet te maken.

Geen trap naar de tap

Onze schepen zijn beide gelijkvloers met de bar, dus geen trap naar de tap!
Alleen m.p.s. ADRIANA is tevens rolstoeltoegankelijk en beschikt over een invalide- toilet.

Veiligheid gegarandeerd

Wij zijn een rondvaartmaatschappij en voldoen aan alle eisen om u rond te mogen varen. Uiteraard zijn wij daarom ook verzekerd voor Groepen en Scholen

"Een leerzame beleving"

Marstrand rondvaarten biedt complete- geheel verzorgde rondvaarten aan voor indivuele bezoekers maar ook voor groepsreizen, schoolreis en bedrijfsuitjes.

Meer info

Beleef de oosterschelde vanuit yerseke met Marstrand